Kijk Landgraaf!

Een foto geeft een beeld van de werkelijkheid van dat moment. Tegelijkertijd vertelt een foto een verhaal. In dit boek zijn die foto’s losse hoofdstukken uit het verhaal ’40 jaar Landgraaf’. Ze laten een heel klein stukje van die 40 jaar zien. Soms zullen ze een herinnering oproepen. Soms trots of herkenning en een enkele keer wellicht een gefronste wenkbrauw.


Dit boek is daarmee geen compleet historisch overzicht in een chronologische volgorde. Het is een tijdsbeeld van grote, kleine, belangrijke en minder belangrijke onderwerpen. Het samenstellen ervan was soms een kwestie van kiezen. Met als logisch gevolg dat waar nu die ene foto staat er ook een andere had kunnen staan. Toegegeven, soms was het lastig kiezen.


De foto’s in dit boek gaan over mensen, over gebeurtenissen, over bijzondere activiteiten, mooie plekjes en interessante gebouwen. Over hoe Landgraaf zich in 40 jaar heeft ontwikkeld. Ongetwijfeld zullen veel inwoners en oud-inwoners hun eigen herinneringen bij de beelden

hebben. Misschien wel opnieuw even toerist in eigen gemeente worden. Of dat verhaal van toen opnieuw vertellen. En met respect terugdenken aan gefotografeerde plaatsgenoten die er niet meer zijn.


Voor mensen die Landgraaf nog niet kennen, is dit boek misschien wel een uitnodiging om kennis te komen maken met de gemeente en met de Landgravenaren. U bent meer dan van harte welkom!


Dit fotoboek is gemaakt rond het 40-jarig bestaan van de gemeente Landgraaf. Beschikbaar in boekvorm en vanuit elke plaats ter wereld 24 uur per etmaal gratis online te bekijken. De foto’s komen uit het gemeentearchief, van de website OntdekLandgraaf.nl, van Heemkundeverenging Landgraaf, van professionele fotografen, van hun amateurcollega’s en een enkele keer uit een privé-album. De creatieve, bewonderende of scherpe blik van al die fotografen laat de afgelopen vier decennia herleven. En het maakt van Landgaaf tot wat het is: een plaatje!


Geniet van ‘Kijk Landgraaf!’